Menu

Kies de juiste vrachtwagenbanden bij het soort transport

Welke vrachtwagenbanden zijn geschikt voor welke type transport?

De keuze van het juiste type vrachtwagenbanden is van groot belang voor een efficiënt en veilig transport. De verschillende soorten transport vereisen immers unieke eigenschappen en specificaties van de banden die passen bij het type vervoer. LTD helpt met een overzicht van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van vrachtwagenbanden voor verschillende soorten transport.

Regionaal transport

Voor regulier wegtransport (waarbij er frequente stops en starts zijn) zijn banden met een goede grip en slijtvastheid de beste keuze. Deze banden moeten optimaal presteren bij het optrekken en afremmen in verschillende weersomstandigheden en bovendien moeten zij een goede tractie bieden op verschillende wegdekken. Vrachtwagenbanden die geschikt zijn voor regionaal transport zijn vindt u in onze webshop.

 

Klik hier voor banden die geschikt zijn voor regionaal transport

Internationaal transport

Bij internationaal transport is het belangrijk om te kiezen voor banden met een lage rolweerstand. Dit type band is uitermate geschikt voor langeafstanden en constante snelheid. Voor voertuigen die lange afstanden afleggen met een constante snelheid (zoals bij internationaal transport) zijn banden met een lage rolweerstand ideaal. Immers, met dit type banden vermindert het brandstofverbruik waardoor deze banden bijdragen aan kostenbesparingen op de lange termijn. Andere positieve eigenschappen zijn een goede grip en een laag geluidsniveau voor een comfortabele rit. 

 

Klik hier voor banden die geschikt zijn voor internationaal transport

Stad- en streekvervoer

Voor voertuigen die voornamelijk worden gebruikt voor stad- en streekvervoer, zijn speciale banden vereist. Deze voertuigen moeten immers regelmatig optrekken en afremmen met zware beladingen. Banden voor het stad- en streekvervoer zijn daarom ontworpen om bestand te zijn tegen intensief gebruik en hebben vaak een dikkere zijwand om bescherming te bieden tegen aanrakingen met stoepranden. Ook zijn deze banden geschikt voor slechtere wegen en bieden goede grip en stabiliteit. 

 

Klik hier voor banden die geschikt zijn voor stad- en streekvervoer

On/off-road transport

Voor on/off-road transport, zoals vlakke wegen, bouwplaatsen, mijnen en ruwe terreinen, zijn speciale on/off-road vrachtwagenbanden nodig. Deze banden moeten een diep profiel hebben voor maximale grip en tractie op vaste en losse ondergronden, modder of rotsachtig terrein. Daarnaast moeten deze bestand zijn tegen zware belastingen en ruwe omstandigheden. 

 

Klik hier voor banden die geschikt zijn voor on/off-road transport

Wintertransport

Voor transport onder winterse omstandigheden zoals sneeuw en ijs zijn winterbanden onmisbaar. Deze banden hebben een speciale rubbersamenstelling en een uniek profiel dat zorgt voor verbeterde grip en tractie op gladde oppervlakken. Winterbanden helpen de remweg te verkorten onder winterse omstandigheden en verminderen het risico op slippen en ongevallen. In veel landen zijn winterbanden tijdens bepaalde periodes in het jaar verplicht. 

 

Klik hier voor banden die geschikt zijn voor wintertransport

Speciaal transport

Voor speciale transporttaken, zoals transport van gevaarlijke stoffen, zware ladingen of exceptionele afmetingen, zijn er gespecialiseerde vrachtwagenbanden beschikbaar. Deze banden zijn ontworpen om de vereiste belasting en druk te weerstaan en voldoen aan specifieke veiligheidsnormen. 

Klik hier voor stuuras banden die geschikt zijn voor zware belasting  

De specialisten van LTD staan u graag met raad en daad terzijde

De keuze voor het juiste type band voor het type transport is van essentieel belang teneinde de veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid van het transport te waarborgen. Raadpleeg bij twijfel altijd één van onze specialisten voor advies op maat. Stel gerust uw vragen, wij staan graag voor u klaar! 

Contact